Meteen naar de inhoud

Postpartum Care Uitgebreid

Dit pakket is een uitbreiding van “Postpartum Care Basis”. De uitgebreide beschrijving over de kraambedmassage en yoni steam kun je daar lezen. 

Na de kraambedmassage en de yoni steam is het tijd voor een kleine pauze. Ik maak nog een kop thee voor je en je kunt eventueel je kindje voeden of kolven. Ondertussen maak ik alles gereed voor de buikmassage.

Buikmassage en buikwikkel

Als jij zover bent, gaan we beginnen. Je gaat op bed liggen en ik dek je toe met twee dunne dekens; eentje over je benen tot aan je buik, en eentje vanaf je buik over je borst en armen. Ik masseer je buik, heel rustig en zacht. De focus ligt vooral op de banden. Na ongeveer 10 minuten maak ik een buikwikkel – ook wel buikpakking genoemd – voor je. Hiervoor smeer ik je buik in met (koudgeperste jamaicaanse) castorolie. Die heb ik al verwarmd, dus voelt heerlijk op je buik. Castorolie heeft vele prachtige eigenschappen, waaronder het ontgiften van je organen – vooral de lever. De castorolie dek ik af met een doek en daarop leg ik een warme kruik. Ik pak jou ook helemaal in met dekentjes zodat je even kunt genieten in een soort van coconnetje. Terwijl de olie intrekt, masseer ik je voeten.

Bellybind

Na deze diepe ontspanning maak ik je buik schoon en sluiten we de ochtend af met een bellybind. Ik gebruik een katoenen doek van 16 meter lang. Tijdens het knopen staan we het liefst voor een spiegel. Doordat jij ziet wat ik doe en ik je tijdens het knopen een duidelijke uitleg geef,  kun je na de behandeling ook zelf de doek omknopen. Daarbij krijg je ook een instructiefimpje waarbij je alles nog eens stap voor stap zelf kunt oefenen. 

De bengkung belly bind vindt zijn oorsprong in Maleisie. Door de buik tussen het bekken en het borstbeen in te binden met een smalle, lange doek ontstaat een optimale ondersteuning die precies op maat is.  Naast ondersteuning helpt een buikbinding je buikspieren en vitale organen weer terug te laten gaan naar hun oorspronkelijke grootte en plek. Het bevordert daarnaast je herstel doordat bloed, lucht en vocht sneller worden afgevoerd.

Met je net omgeknoopte bellybind  ga je weer lekker op de bank zitten. Je kindje is inmiddels misschien wel wakker en ik maak nog een kop thee voor je. Daarna maak ik alles in de slaapkamer weer netjes, maak je bed op, schud je kussen even op. Zo kun jij straks moe maar voldaan je bed in kruipen en nog even nagenieten van deze ochtend.