Meteen naar de inhoud

Postpartum Care Totaal

Dit pakket is een uitbreiding van “Postpartum Care Basis” en “Postpartum Care Uitgebreid”. De beschrijving over de kraambedmassage, yonisteam, buikmassage, buikwikkel en bellybind kun je daar lezen.

Na de kraambedmassage en de yoni steam is het tijd voor een kleine pauze. Ik maak nog een kop thee voor je kunt eventueel je kindje voeden of kolven. Ondertussen maak ik een voedzame en verwarmende lunch klaar. Meestal is dit een soep, met brood of wraps. Vanzelfsprekend houd ik hierbij rekening met jouw dieetwensen. Als ik vlees gebruik (meestal niet) is dit altijd halal.

Moxa Therapie

Terwijl jij rustig luncht, maak ik alles gereed voor de moxa-therapie. Hiervoor lig je eerst op je zij op bed. Ik dek je toe, maar laat hierbij je rug vrij. Ik zal bepaalde punten op je rug verwarmen met de moxa-stick. Na ongeveer 25 minuten vraag ik je om op je rug te gaan liggen, en zal ik een aantal punten op je buik verwarmen. Ook dit doe ik ongeveer 25 minuten.

Moxatherapie is een effectieve behandeling om de meridianen van de baarmoeder op te warmen. Het opwarmen met een moxa-stick helpt de lochia op te drogen,  laat de baarmoeder krimpen naar normale grootte en stimuleert de melkproductie. Na de bevalling staat je lichaam energetisch open, moxa therapie helpt om je lichaam weer te sluiten.

 

Uitgebreide buikmassage

Na de moxa-therapie zal ik je buik uitgebreid masseren. Niet alleen de banden, maar ook de organen in je buikholte – lever, milt, nieren en  niet te vergeten de baarmoeder die zo hard heeft gewerkt, zullen een zachte, helende en ontspannen massage krijgen. Hierna geef ik je een buikwikkel. We sluiten de dag af met de bellybind.

 

Met je net omgeknoopte bellybind  ga je weer lekker op de bank zitten. Je kindje is inmiddels misschien wel wakker en ik maak nog een kop thee voor je. Daarna maak ik alles in de slaapkamer weer netjes, maak je bed op, schud je kussen even op. Zo kun jij straks moe maar voldaan je bed in kruipen en nog even nagenieten van deze dag.