Meteen naar de inhoud

Postpartum Care Basis

Stel je voor… je zit op de bank, met een warme kop thee. Naast je staat een bordje met heerlijkheden; koekjes, fruit, dadels, nootjes… Je voeten heb je net in een warm bad laten glijden. Je ruikt de kruiden in het water. De komende 2,5 uur hoef je even helemaal niets. Dit moment is voor jou. 

Terwijl je lekker zit, maken we even kennis met elkaar, is er ruimte je bevalervaring te delen – als je daar behoefte aan hebt. We eindigen het voetenbad en ik droog je voeten af met een zachte handdoek. Tijd voor de kraambedmassage!

kraambedmassage

 Ik maak je bed “massageproof” door het te bedekken met een mooie doek, en ik neem een aantal dunne dekens mee waar jij heerlijk warm en bedekt onder kunt liggen. Een uur lang masseer ik je, ontspan ik je, spreek ik het zelfhelend vermogen van je lichaam aan. Deze massage is rustig en ontspannen, zodat er niet teveel gifstoffen vrijkomen die anders via de moedermelk bij je kindje terechtkomen.

yonisteam

Jij blijft nog even lekker liggen, om te rusten na de massage. Ik maak ondertussen de yonisteam klaar. De kruiden – weegbree, duizendblad, goudsbloem en rozemarijn uit mijn eigen tuin – worden gekookt en ik zet de stoomkruk vast klaar. Als je zover bent, mag je de stoomjurk aandoen waardoor je helemaal bedekt bent. Daarna mag je op de comfortabele kruk gaan zitten. Terwijl de warmte en de kruiden hun werk doen, masseer ik je hoofd.

 

Vaginaal stomen is een wereldwijde en eeuwenoude traditie. De warmte van de stoom opent de poriën en verhoogd de doorbloeding en zo het zuurstofgehalte van de vagina en baarmoeder.   Het gebruik van rozemarijn, goudsbloem, duizendblad, lavendel en smalle weegbree werkt desinfecterend en bloedstelpend. Door de warmte ontspannen je bekken en baarmoeder, waardoor je minder pijn ervaart en tot rust komt. 

Na het stomen ga je weer lekker op de bank zitten. Je kindje is inmiddels misschien wel wakker en ik maak nog een kop thee voor je. Daarna ruim ik de stoomkruk op, maak je bed weer netjes, schud je kussen even op. Zo kun jij straks moe maar voldaan je bed in kruipen en nog even nagenieten van deze ochtend.